Hjem
Marita
Artist og tekstforfatter
Artist og natteravn
Siste nytt
Tekstene
Spilleplan

"Rock mot rus" er et konsertprogram som Hans Inge Fagervik laget på oppdrag fra Bærum kommune i 1984, etter å ha jobbet med rusproblematikk en tid.  Programmet har ikke vært markedsført , men ryktet om det har gått og han har så langt besøkt over 2000 ungdomsskoler, videregående skoler, høyskoler og universitet med programmet, både her hjemme og i andre land.
Holdningene til stoff har jo forandret seg i samfunnet de siste årene, og resultatet er en helt ny generasjon stoffmisbrukere som ikke passer inn i de gamle mønster. Skal vi hindre at dette ødelegger framtia for barna våre, må vi som voksne tenke annerledes og nytt.
Unge folk henter i dag informasjon fra andre steder enn før, og argumenterer dermed på en helt annen måte:
"Hva er forskjellen? Kjemisk rus er det jo uansett. Mor og far har sitt dop, som skal være så mye bedre, fordi vinen har et fint navn og er anbefalt i Aftenposten. Jeg tar en tablett. De får hodepine, jeg blir litt deppa etterpå. Hva er forskjellen? Livet er kort, en får "party" mens en kan."
En gymnasiast trakk ham til side etter en konsert:
"Ingen, fortalte meg at psyken min kom til å kræsje, der vi satt hos kameraten min og røyka!  Heller ikke kjendisen og progamlederen på TV" sa 17-åringen. "De snakket bare om at de ikke kom til å bli fysisk avhengig!  I dag har jeg det jævelig inni meg, men ingen ser noe på utsiden........"
Han ba Hans Inge om å besøke skolen der broren hans gikk,".......for at ikke han skal havne i samme søla som jeg!"

Nå er ROCK MOT RUS med Hans Inge, en del av Maritastiftelsens forebyggende arbeid.
 
Sagt om "Rock Mot Rus":

Skal en måle suksess etter hvor mye elevene husker av programmet, så er Hans-Inge Fagervik kanskje den beste. Derfor har vi brukt ham og hans konsertprogram "Rock mot rus" i vårt forebyggende arbeid imange år. Ikke mange artister klarer å holde en hel skole på "strak arm" i en og en halv time.
(SLT/Politiet i Skien)

I mine over 30 år i norsk skole, har jeg aldri møtt noen som har kommunisert slik med elevene som Fagervik gjorde med sitt forebyggende konsertprogram!
(Rektor ved Sogndal ungdomsskole)

Konserten svarte til mer enn forventningene!
(Rektor ved Ringstabekk skole, Bærum)

Dette er det beste rusforebyggende enkeltprogram vi har hatt ved vår skole. Fagervik kjenner ikke elevene personlig, slik vi lærere gjør.  Og det betyr at han kan gå nærmere og sette tydelige ord på disse vankelige tingene, uten at elevene føler at han avslører noe om dem. De mest lydhøre var de vi ofte har problemer med å nå fram til, med et sånt budskap!       (Osterøy VGS)

Hans Inge Fagerviks Rock Mot Rus, gjorde alle andre rusforebyggende programmer om til kopier!  Men så er han vel den som har holdt på lengst i dette faget her i landet.  Han tok oss på alvor, hadde peiling og han traff!                         (Elevrådet ved Fauske VGS)

Uten triste historier og billige triks, magter Fagervik at formidle viktige ting på en så sterk måde, at nogle av våre elever siger at de vil køre et helt annet løb efter å ha hørt ham!   (Hoptrup Høyskole, Danmark)

Vi opplever jo stadig at nyankomne soldater har et rusproblem, og/eller  psykiske problemer som stoffmisbruk har ført til.  Derfor mener vi at Hans Inge Fagerviks konsertforedrag er noe av det viktigste vi kan gi til våre soldater.  Alkoholen er jo det største samfunnsproblem, og derfor er det flott at han har sånn sterkt fokus også på det, for akkurat der kjenner alle seg igjen!  Og når en gjør dette så fengende som Fagervik, så opplever vi at dette går inn!                                         (Velferden, Bardufoss.)

Aldri har vi opplevd to timer om et så vanskelig tema, og med et sånt trykk!  Våre studenter lærte noe om kommunikasjon, pedagogikk, empati, tydelighet, engasjement og ikke minst om det å være menneske!  At noe kommer til å bli bedre lærere etter dette, er helt klart!  Det var sterkt da noen tok ordet i plenum og gav respons, på hva dette hadde betydd! Takk til Hans Inge Fagervik og Maritastiftelsen!  (Hamar Lærerhøyskole)

Både musikalsk og verbalt traff han oss midt i hjertet!  Vi rødmet, gråt og lo. Vi fikk oss noen midt i ansiktet, men gikk hjem men ny viten og full av tro på oss selv som foreldre! En fantastisk kveld med en fantastisk god artist og et brennende menneske!  (FAU Moland ungdomsskole) 

 

      Administrasjon Antall besøk: 272197