Hjem
Marita
Artist og tekstforfatter
Rock mot rus
Artist og natteravn
Siste nytt
Spilleplan

Tekstene

Hans Inge Fagerviks tekster er alltid blitt framhevet når han presenteres. Fra hans første sanger kom ut på midten av 70-tallet fram til de sangene han synger i for første gang i disse dager.  Temaene har alltid skiftet, fra de store tema til de trivielle, som ikke er mindre viktig. "Sanger er som fugler du slipper ut av et bur", har han sagt i et intervju. "De flyr avgårde, og en vet aldri hvor de vil slå seg ned.  Slik kan et lite ord, få en stor betydning for noen, når det slår ned på akkurat det riktige stedet og i rett tid."  

Etter å ha levd noen år, kan han nå se seg tilbake, vurdere og evaluere: Hva var viktig i livet, hva var uvesentlig. Hva gjorde han rett, og hvor gikk han feil?
Og svaret på hans siste CD " Det fineste rom" er klart: Det han gjorde rett, var de gangene han lot hjertet og kjærligheten bestemme. For det største var å elske og bli elsket! 
Feilen var at han ikke alltid tok vare på kjærligheten.  Men vi lærer oftest av egne feil, og derfor prøver han å si noe om det livet har lært ham.
Hans Inge skriver ikke sanger for CDer, men sangene springer ut fra opplevelser og engasjement, som siden får plass på et album.
På konsertene setter han ofte sangene sammen til en helhet, noe som ikke er så lett å gjøre på en CD, uten at det blir en musikal.
Selv om sangene på hans siste CD har samme tema, så er vinklingene forskjellige. Her synger han om den første forelskelse  i "Regnbuedame" og det å være glad i hverandre etter et langt liv i sangen, "Enda mange veier".  Om de små forskjellighetene som gjør oss intressante i oss selv og for hverandre synger han i "Stjerneansikt", og om smerten i det å svikte i sangen "Utro". Om kjærligheten til hjemstedet ( Til Helgeland),og den siste store avskjed, når du har mistet den som har betydd mest for deg.  Sangen heter "Så lenge jeg lever", og fikk sin endelige form etter tsunami katastrofen.

 

så lenge jeg lever

skal du også leve

inni mitt hjerte 

inni mitt sinn

så lenge jeg minnes 

skal du også finnes

hos meg med alt det som gjorde

at jeg kalte deg

min

      Administrasjon Antall besøk: 272194